Bærtling-salongen
I Bærtling-salongen kan man, precis som namnet antyder, beskåda abstrakta alster signerade en av den svenska modernismens största namn och avnjuta åtskildhet och sagolik mat bakom pansarglas.
I Bærtling-salongen kan man, precis som namnet antyder, beskåda abstrakta alster signerade en av den svenska modernismens största namn och avnjuta åtskildhet och sagolik mat i sällskap på upp till 12 personer.
Rummet är privat så till vida att man sitter som enda sällskap men eftersom rummet ligger i fil utanför Nordstöms Matsal fungerar detta som genomfart. Kuriosa: I den här salongen avnjuter du klassisk matlagningskonst (och ikonisk konst på väggarna) bakom pansarglas tack vare de många eminenta gäster som ofta förärar Wedholms Fisk med ett besök.
Lokalhyra: För sällskap under 8 personer tar vi en avgift på 3000 kr dagtid och 5000 kr kvällstid.
Menypaket
Lokalfakta
- Stående: 40
- Sittande: 12
- Centralt
- Dryckespaket
- Handikappsanpassad
- Menypaket
- Personal
- Wi-Fi
- Egna drycker: Nej
- Egen mat: Nej
Bokningsförfrågan: Wedholms Fisk - Bærtling-salongen
Festvåningsmeny 1
Förrätt / Starter
Löjrom från Bottenviken med smetana, rödlök och smörstekt toast
Blek roe from Bottenviken with sour cream, red onion and butter- fried toast
2020 Chablis, Domaine Nathalie & Gilles Fèvre, Chablis, Bourgogne, Frankrike
Varmrätt / Main Course
Pocherad hälleflundra med färsk spenat, champagnesås och ris från Saltå kvarn
Poached Halibut with fresh spinach, Champagne sauce and rice from Saltå kvarn
2018 Pouilly-Fussié, Vielle Vignes, Domain Corsin, Puilly- Fuissé, Bourgogne, Frankrike
Dessert
Klassisk Créme Brulée
Classic Créme Brulée
2018 Forster Ungeheuer Riesling Auslese, Basserman-Jordan, Pfalz, Tyskland
Pris 835:-/pers.
Vinpaket 535:-/pers.
Festvåningsmeny 2
Förrätt / Starter
Gravad röding och forellrom på toast med grillad citronsmetana och bakad rödlök
Marinated Char and trout roe on a toast with grilled lemon smetana and baked red onion
2014 Hochheimer Domdechaney Riesling Trocken , Kloster Eberbach, Rheingau, Tyskland
Varmrätt / Main Course
Pocherad marulk med sandefjordssås med broccoli, gulbeta och örtslungad potatis
Poached Monkfish med Sandefjord sauce, trout roe, steamed broccoli and dill thrown potatoes
2018 La Rocca, Pieropan, Veneto, Italien
Dessert
Bakad chokladpastej med yoghurtglass på körsbär, maräng på körsbär och färska körsbär
Baked chocolate créme with yoghurt ice cream flavoured with cherries, meringue on cherries and fresh cherries
2018 Red Roses Beerenauslese Rosenmuskateller, Kracher, Neusiedlersee, Österrike
Pris: 835:-/pers.
Vinpaket: 575:-/pers.
Festvåningsmeny 3
Förrätt / Starter
Krämig hummersoppa serverad med rödingtartar, syrad äppelcrudité och parmesancrisp
Creamy Lobstersoup served with Char tartare, pickled apple crudité and parmsan cheese crisp
2018 Pinot Gris Roche Granitique, Domaine Kirrenbourg, Martin Schaetzel, Alsace, Frankrike
Varmrätt / Main Course
Grillad hel sjötunga med friterad kronärtskocka, kronärtskocksmajonnäs, oliver, kapris, brynt smör, bakade tomater och dillslungad potatis
Grilled whole Sole with fried artichoke, artichoke mayonnaise, olives, capers, brown butter, baked tomato and dill trown potatoes
2017 Rully Maizière Vincent Dureuil-Janthial, Côte Chalonnaise, Bourgogne, Frankrike (rött vin)
Dessert
Hjortronparfait med karamellkrokant, mandelflarn, friterad dansk vitmögelost och mynta -och citron sirap Cloudberry parfait with crunchy caramel, almond tuile, deep fried white mold cheese and a mint and lemon syrup
2011 Rudesheimer Berg Roseneck Riesling Beerenauslese, Rheingau, Tyskland
Pris: 1145:-/pers.
Vinppaket: 610:-/pers.