Ateljén
En synnerligen unik festvåning där du bokstavligen sitter i ett stycke svensk konsthistoria.
Den historiska Ateljén på övervåningen, som är utsmyckad av några av den svenska konsthistoriens största namn, rymmer större sällskap och är idealisk för alla sorters högtider och sammankomster. Sätt guldkant på festen och fira födelsedagen, dopet, bröllopsmiddagen, släktkalaset eller firmafesten i en vacker miljö med en unik historia. Ateljén är belägen en trappa upp i Stockholms populäraste klassiska krog – Konstnärsbaren med anor från 1931.
KB erbjuder även en konferenslunch för 370 kr per person. Då ingår varmrätt, smulpaj, kaffe och bubbelvatten.
Menypaket
Lokalfakta
- Stående: 88
- Sittande: 44
- Centralt
- Dryckespaket
- Menypaket
- Personal
- Projektor / Skärm
- Wi-Fi
- Egna drycker: Nej
- Egen mat: Nej
Bokningsförfrågan: Konstnärsbaren - Ateljén
Teatermenyn
Toast Skagen
Med löjrom, räkor och majonnäs
Wallenbergare
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Meny Chatham
Toast Skagen
med löjrom och krasse
Wallenbergare
med gröna ärtor, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré
Äppelpaj
med smörstekta kavringsmulor och vaniljssås
Menypris: 615:-/person
Vinpaket Chatham
Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2019 645:-
Joseph Drouhin, Bourgogne 660:-
Massolino Moscato d´Asti 110:-/glas
Meny Högfeldt
Skogsvampssoppa
med tryffelfärskost, äpple, smörstekt svamp och krutonger
Bakad regnbågsforell
serveras med rökt forellrom, bräserad fänkål, picklad beta, ärtstomp och beurre blanc
Cremé Brulée
med färsk vanilj
Menypris: 655:-/person
Vinpaket Högfeldt
Tio Pepe, Palomino fino, Sherry (Muy Seco) 75 :- / glas
Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin 760:-
Tokaij ”Oremus 5 Pyttons” 145:-/glas
Meny Cullberg
”Hummercocktail”
med kokt hummer från Kanada och Rhode island-dressing
Kalv Provencale
Helstekt serveras med rökt sidfläsk, solkyssta tomater, franska bönor, varmt vitlökssmör, rödvinssås och potatisterrin
Vaniljparfait
med maränger, bärkompott, vispad grädde och varm chokladssås
Menypris: 850:-/person
Vinpaket Cullberg
Friuli, Pinot Grigio 756:-
Rizzi Treiso Barbaresco – Piemonte 990;-
Banyuls, Rimage, Bila-Haut 120:-/glas
Mingel- och drinktilltugg
Skagen på ljust bröd med löjrom och syrad lök
Rensteksröra på mörkt bröd med pepparrot, lingongelé och krasse
Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp
Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung
Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter
Pris: 65:-/st.
Dryckesförslag
Mousserande
Rigol Cava, Brut 545 kr / flaskan
Champagne Biller carte salmon 895 kr /flaskan
Drinkar
Belini
Persikopuré och champange
Mimosa 185 kr
Apelsinjuice och champagne